donderdag 18 mei 2017

Op bezoek bij de Kadeekes in Koekelberg


   Dag iedereen,

   vandaag, 18 april, was het voor 4a een spannende dag. Want onze leerlingen ontmoetten hun pennenvrienden, een echte blind date.
Met enige vertraging bracht de bus ons tot bijna aan de schoolpoort. Onze kinderen keken nogal naar het oude schoolgebouw en de hele kleine speelplaats... Gelukkig wachtten onze Kadeekes ons op in een ander nieuw gebouwtje van de gemeente. Geschenkjes werden uitgewisseld en iedereen raakte meteen aan de praat. Enkele mama's hadden lekkere Turkse en Marokkaanse lekkernijen gebakken. Smullen maar en iedereen proefde ook van de heerlijke muntthee. Daarna trokken we naar de markt van Molenbeek. Onze kinderen waanden zich in een ander land : gesluierde dames, rare producten, Arabische taal en alles spotgoedkoop. Wat een belevenis ! Een vriendelijke verkoper vond onze groep best boeiend en schonk ons zomaar 3 dozen chocolaatjes cadeau !
Na de lunch , met weeral hartige Turkse en Marokkaanse hapjes, trakteerde onze directeur met een lekker stuk watermeloen. Enkele meisjes van de Kadeekes brachten nog een Arabische dans en een liedje.
En toen was het tijd om samen te sporten in de plaatselijke sporthal. Eerst wat estafette, om op te warmen, en dan trefbal !
Plezier verzekerd en de saunatemperaturen kregen we er gratis bij.
Terug op school konden de kinderen wat afkoelen met een ijsje. Tegen 16u waren onze kinderen verdeeld over 3 minibusjes en keerden we met een fijn gevoel huiswaarts.
Op de foto's zul je wel merken wat een fijne dag deze blind date was !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt!